Najnowsze artykuły

Chrupiące roladki z tortilli

Opis przepisu Chrupiące tortille to świetna przekąska na imprezę. Idealne na Nowy Rok, imprezę domową, urodziny czy imieniny. Raz...

Czytaj Więcej
Sernik nowojorski
14 lutego 2024
Ciasteczka na święta
10 lutego 2024
Ciasteczka maślane
10 lutego 2024

Pasta jajeczna

Poziom trudności: Łatwy

W moim domu klasyczne kanapki pojawiają się bardzo rzadko. Stawiamy na domowe wędliny, pasty kanapkowe i inne smarowidła.
Pastę można doprawić według własnych upodobań i nadać jej niepowtarzalny smak.

Oznacz mnie na Instagramie, jeśli wypróbujesz ten przepis

Składniki:

  • 5 jaj
  • Chrzan 15 g
  • 15 g musztarda sarepska
  • 25 g majonezu
  • szczypiorek
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Do rozgniecenia jajka na twardo używam tłuczka do ziemniaków. Dodajemy drobno posiekany szczypiorek. Doprawiam do smaku chrzanem, majonezem, musztardą oraz solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszam i podaję z ulubionymi dodatkami.

Do ucierania użyłam tłuczka do ziemniaków, a nie noża. Kawałki jajek są większe i nie robi się przez to cętkowanie. Cały proces jest też znacznie szybszy.

---

Czas przygotowania: 10 minut
Czas gotowania: 6 minut
Czas całkowity: 16 minut