Najnowsze artykuły

Wykwintne dania na boże narodzenie

Boże Narodzenie to czas, kiedy domy wypełnia zapach cynamonu, goździków i pieczonych ciasteczek. Jednak świąteczne potrawy to nie tylko wypieki. Na...

Czytaj Więcej

Pasta jajeczna

Poziom trudności: Łatwy

W moim domu klasyczne kanapki pojawiają się bardzo rzadko. Stawiamy na domowe wędliny, pasty kanapkowe i inne smarowidła.
Pastę można doprawić według własnych upodobań i nadać jej niepowtarzalny smak.

Oznacz mnie na Instagramie, jeśli wypróbujesz ten przepis

Składniki:

  • 5 jaj
  • Chrzan 15 g
  • 15 g musztarda sarepska
  • 25 g majonezu
  • szczypiorek
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Do rozgniecenia jajka na twardo używam tłuczka do ziemniaków. Dodajemy drobno posiekany szczypiorek. Doprawiam do smaku chrzanem, majonezem, musztardą oraz solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszam i podaję z ulubionymi dodatkami.

Do ucierania użyłam tłuczka do ziemniaków, a nie noża. Kawałki jajek są większe i nie robi się przez to cętkowanie. Cały proces jest też znacznie szybszy.

---

Czas przygotowania: 10 minut
Czas gotowania: 6 minut
Czas całkowity: 16 minut