Boże Narodzenie to czas, kiedy domy wypełnia zapach cynamonu, goździków i pieczonych ciasteczek. Jednak świąteczne potrawy to nie tylko wypieki. Na...
Czytaj WięcejPasta jajeczna
Poziom trudności: Łatwy
W moim domu klasyczne kanapki pojawiają się bardzo rzadko. Stawiamy na domowe wędliny, pasty kanapkowe i inne smarowidła.
Pastę można doprawić według własnych upodobań i nadać jej niepowtarzalny smak.
Oznacz mnie na Instagramie, jeśli wypróbujesz ten przepis
Składniki:
- 5 jaj
- Chrzan 15 g
- 15 g musztarda sarepska
- 25 g majonezu
- szczypiorek
- Sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Do rozgniecenia jajka na twardo używam tłuczka do ziemniaków. Dodajemy drobno posiekany szczypiorek. Doprawiam do smaku chrzanem, majonezem, musztardą oraz solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszam i podaję z ulubionymi dodatkami.
Do ucierania użyłam tłuczka do ziemniaków, a nie noża. Kawałki jajek są większe i nie robi się przez to cętkowanie. Cały proces jest też znacznie szybszy.
---
Czas przygotowania: 10 minut
Czas gotowania: 6 minut
Czas całkowity: 16 minut