Gotowanie i pieczenie to sztuka łączenia składników, które w odpowiednich proporcjach tworzą kulinarne dzieła sztuki. Wiele z tych dzieł...
Czytaj WięcejOszukane pączki
Poziom trudności: Łatwy
Zrób ekspresowe pączki z ciasta francuskiego. Nie trzeba czekać ani brudzić rąk. Wypróbuj je w domowym zaciszu.
Oznacz mnie na Instagramie, jeśli wypróbujesz ten przepis
Składniki:
- ciasto francuskie
- Ulubiona marmolada/czekolada
- jajko
Sposób przygotowania:
Z ciasta francuskiego wycinam kółka równej wielkości. Brzegi smaruję roztrzepanym jajkiem, a na połowie z nich rozsmarowuję marmoladę. Przykrywam je drugim kółkiem z ciasta i smaruję jajkiem. Piekę je przez 10 minut w temperaturze 220degC z grzaniem góra-dół.
Posypuję je Cukrem pudrem.
---
Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 10 min.
Czas całkowity: 20 min
Ilość porcji: 10.