Boże Narodzenie to czas, kiedy domy wypełnia zapach cynamonu, goździków i pieczonych ciasteczek. Jednak świąteczne potrawy to nie tylko wypieki. Na...
Czytaj WięcejOmlet Tiramisu
Poziom trudności: Łatwy
Pyszny, delikatny omlet tiramisu z kremem kawowym. Gwarantuję, że jeśli raz go spróbujesz, pokochasz go.
Oznacz mnie na Instagramie, jeśli wypróbujesz ten przepis
Składniki:
Omlet:
- 2 jajka
- 2 łyżki mąki
- 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej w 10 ml wody
- 2 łyżeczki erytrytolu
Śmietana:
- 150 g skyr
- 2 łyżeczki erytrytolu
- 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, rozpuszczone w 10 ml wody
Sposób przygotowania:
Białka ubijam na sztywną pianę. Dodaję żółtka i mąkę, delikatnie mieszam. Smażę pod przykryciem na rozgrzanej patelni. Gdy wierzch jajka zacznie się zsiadać odwracam je i smażę dalej.
Mieszam ze sobą wszystkie składniki na krem. Na ostudzony omlet nakładam krem.
-----
Czas przygotowania: 10 minut
Czas gotowania: 10 minut
Całkowity czas: 20 min
Liczba porcji:1 porcja