Najnowsze artykuły

Wykwintne dania na boże narodzenie

Boże Narodzenie to czas, kiedy domy wypełnia zapach cynamonu, goździków i pieczonych ciasteczek. Jednak świąteczne potrawy to nie tylko wypieki. Na...

Czytaj Więcej

Omlet Tiramisu

Poziom trudności: Łatwy

Pyszny, delikatny omlet tiramisu z kremem kawowym. Gwarantuję, że jeśli raz go spróbujesz, pokochasz go.

Oznacz mnie na Instagramie, jeśli wypróbujesz ten przepis

Składniki:

Omlet:

  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej w 10 ml wody
  • 2 łyżeczki erytrytolu

Śmietana:

  • 150 g skyr
  • 2 łyżeczki erytrytolu
  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, rozpuszczone w 10 ml wody

Sposób przygotowania:

Białka ubijam na sztywną pianę. Dodaję żółtka i mąkę, delikatnie mieszam. Smażę pod przykryciem na rozgrzanej patelni. Gdy wierzch jajka zacznie się zsiadać odwracam je i smażę dalej.
Mieszam ze sobą wszystkie składniki na krem. Na ostudzony omlet nakładam krem.

-----

Czas przygotowania: 10 minut
Czas gotowania: 10 minut
Całkowity czas: 20 min
Liczba porcji:1 porcja