Sushi, choć dla wielu jest synonimem japońskiej kuchni, ma niezwykle bogatą i ciekawą historię. Pierwsze wzmianki o fermentowanym ryżu i rybach pochodzą...
Czytaj WięcejSałatka z burakami
Poziom trudności: Łatwy
Za każdym razem, gdy urządzam przyjęcie, podaję pyszną sałatkę.
Jest nie tylko piękna w kolorze, ale także pyszna. Ta sałatka jest doskonałą alternatywą dla sałatki warzywnej.
Idealna na przyjęcia, święta, Sylwestra i inne spotkania rodzinne.
Składniki:
- 4 jajka
- 200 g gotowanych buraków
- Ogórki kiszone 160 g
- 40 g majonezu
- 30 g jogurtu naturalnego
- 70 g czerwonej cebuli
- Sól i pieprz
Przygotowanie:
Jajka gotuję na twardo. Buraki gotuję bez przypraw do miękkości. Można również użyć już ugotowanych buraków. Drobno kroję ogórki, cebulę i buraki. Doprawiam sałatkę do smaku majonezem, jogurtem i przyprawami. Sałatkę podaję natychmiast po przygotowaniu, ale smakuje lepiej, gdy "odleży" kilka minut.
---
Czas przygotowania: 15 minut
Całkowity czas: 15 min
4 porcje