Boże Narodzenie to czas, kiedy domy wypełnia zapach cynamonu, goździków i pieczonych ciasteczek. Jednak świąteczne potrawy to nie tylko wypieki. Na...
Czytaj WięcejKoperty na ciasto francuskie
Poziom trudności: Łatwy
Ciasto francuskie to świetna baza do słodkich lub słonych przekąsek. Wiele z tych przepisów można znaleźć TUTAJ. Tym razem zrobiłam prosty imprezowy smakołyk z zaledwie kilku składników. Zniknie on w błyskawicznym tempie.
Oznacz mnie na Instagramie, jeśli wypróbujesz ten przepis
Składniki:
- 1 opakowanie "puff pasty
- Twoja ulubiona szynka
- Ser żółty
- keczup/sos pomidorowy
- ser grana padano
- jajko
Sposób przygotowania:
Ciasto francuskie kroję na małe kawałki. Na środku każdego kwadratu układam porcję sosu, szybki plasterek i kawałek sera. Sklejam przeciwległe kawałki ciasta. Po posmarowaniu ciasta roztrzepanym jajkiem posypuję startym Grana Padano. Piekę przez 10-15 min w temperaturze 220degC, podgrzewając je w górę i w dół.
---
Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 15 minut
Czas całkowity: 25 minut
Ilość porcji : 20 sztuk