Najnowsze artykuły

Wykwintne dania na boże narodzenie

Boże Narodzenie to czas, kiedy domy wypełnia zapach cynamonu, goździków i pieczonych ciasteczek. Jednak świąteczne potrawy to nie tylko wypieki. Na...

Czytaj Więcej

Koperty na ciasto francuskie

Poziom trudności: Łatwy

Ciasto francuskie to świetna baza do słodkich lub słonych przekąsek. Wiele z tych przepisów można znaleźć TUTAJ. Tym razem zrobiłam prosty imprezowy smakołyk z zaledwie kilku składników. Zniknie on w błyskawicznym tempie.

Oznacz mnie na Instagramie, jeśli wypróbujesz ten przepis

Składniki:

  • 1 opakowanie "puff pasty
  • Twoja ulubiona szynka
  • Ser żółty
  • keczup/sos pomidorowy
  • ser grana padano
  • jajko

Sposób przygotowania:

Ciasto francuskie kroję na małe kawałki. Na środku każdego kwadratu układam porcję sosu, szybki plasterek i kawałek sera. Sklejam przeciwległe kawałki ciasta. Po posmarowaniu ciasta roztrzepanym jajkiem posypuję startym Grana Padano. Piekę przez 10-15 min w temperaturze 220degC, podgrzewając je w górę i w dół.

---
Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 15 minut
Czas całkowity: 25 minut
Ilość porcji : 20 sztuk