Najnowsze artykuły

Chrupiące roladki z tortilli

Opis przepisu Chrupiące tortille to świetna przekąska na imprezę. Idealne na Nowy Rok, imprezę domową, urodziny czy imieniny. Raz...

Czytaj Więcej
Sernik nowojorski
14 lutego 2024
Ciasteczka na święta
10 lutego 2024
Ciasteczka maślane
10 lutego 2024

Pieczone kotlety rybne

Poziom trudności: Łatwy

Najlepsze i najdelikatniejsze kotlety rybne. Musisz ich spróbować. Te kotlety to świetna alternatywa dla tradycyjnej kolacji wigilijnej. Ta ryba jest uwielbiana zarówno przez dorosłych, jak i dzieci.

Oznacz mnie na Instagramie, jeśli wypróbujesz ten przepis

Składniki:

  • 450 g filetu z dorsza/mintaja
  • 1 jajko
  • 60 g marchwi
  • 25 g bułki tartej + otoczka
  • 50 g majonezu
  • 80 g cebuli
  • sól i pieprz
  • 10 g soku z cytryny
  • pietruszka

Sposób przygotowania:

Jajko i rybę wkładam do blendera i dokładnie mielę. Do miski z rybą dodaję posiekaną natkę pietruszki i cebulę. Następnie dodaję startą na dużych oczkach marchewkę i bułkę tartą. Doprawiam do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszam. Zwilżam dłonie wodą i formuję równej wielkości kotlety. Następnie obtaczam je w bułce tartej i układam na blaszce do pieczenia. Następnie piekę kotlety w temperaturze 180 stopni (około 35 minut) z dodatkiem oleju. Kotlety powinny mieć piękny złoty kolor.

---

Czas przygotowania: 15 minut
Czas pieczenia: 35 minut
Całkowity czas:50 minut
Liczba porcji:7 sztuk