Opis przepisu Chrupiące tortille to świetna przekąska na imprezę. Idealne na Nowy Rok, imprezę domową, urodziny czy imieniny. Raz...
Czytaj WięcejPieczone kotlety rybne
Poziom trudności: Łatwy
Najlepsze i najdelikatniejsze kotlety rybne. Musisz ich spróbować. Te kotlety to świetna alternatywa dla tradycyjnej kolacji wigilijnej. Ta ryba jest uwielbiana zarówno przez dorosłych, jak i dzieci.Oznacz mnie na Instagramie, jeśli wypróbujesz ten przepis
Składniki:
- 450 g filetu z dorsza/mintaja
- 1 jajko
- 60 g marchwi
- 25 g bułki tartej + otoczka
- 50 g majonezu
- 80 g cebuli
- sól i pieprz
- 10 g soku z cytryny
- pietruszka
Sposób przygotowania:
Jajko i rybę wkładam do blendera i dokładnie mielę. Do miski z rybą dodaję posiekaną natkę pietruszki i cebulę. Następnie dodaję startą na dużych oczkach marchewkę i bułkę tartą. Doprawiam do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszam. Zwilżam dłonie wodą i formuję równej wielkości kotlety. Następnie obtaczam je w bułce tartej i układam na blaszce do pieczenia. Następnie piekę kotlety w temperaturze 180 stopni (około 35 minut) z dodatkiem oleju. Kotlety powinny mieć piękny złoty kolor.
---
Czas przygotowania: 15 minut
Czas pieczenia: 35 minut
Całkowity czas:50 minut
Liczba porcji:7 sztuk