Opis przepisu Chrupiące tortille to świetna przekąska na imprezę. Idealne na Nowy Rok, imprezę domową, urodziny czy imieniny. Raz...
Czytaj WięcejNaleśniki z selera
Poziom trudności: Łatwy
Seler naciowy to niedoceniane warzywo. Dziś postaram się go odczarować. Przygotowałam pyszne naleśniki z jego wykorzystaniem. Koniecznie musicie ich spróbować.
Oznacz mnie na Instagramie, jeśli wypróbujesz ten przepis
Składniki:
- 200 g selera korzeniowego
- Pietruszka, 0,5 pęczka
- 1 jajko
- 20 g wody
- 50 g mąki
- Słodka papryka z czosnkiem, solą i pieprzem
- 20 g cebuli
Sposób przygotowania:
Do starcia selera używam grubej tarki. Drobno siekam pietruszkę i cebulę. Dodaj wszystkie składniki do startego selera i dobrze wymieszaj. Mieszanka powinna być łatwo lejąca. Smażę na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu. Podaję z ulubionym sosem.
-----
Czas przygotowania: 10 minut
Czas gotowania: 20 minut
Całkowity czas: 30 min
8 sztuk