Opis przepisu Chrupiące tortille to świetna przekąska na imprezę. Idealne na Nowy Rok, imprezę domową, urodziny czy imieniny. Raz...
Czytaj WięcejProste rurki do napełniania
Poziom trudności: Łatwy
Pyszne, chrupiące i ekspresowe rurki z kremem. Przygotowanie tych wypieków zajmuje zaledwie kilka minut, ale radość jaka towarzyszy ich jedzeniu jest trudna do opisania.Oznacz mnie na Instagramie, jeśli wypróbujesz ten przepis
Składniki:
- 1 op ciasta francuskiego
- cukier trzcinowy
- jajko
Przygotowanie:
Ciasto francuskie kroję na cienkie paski po krótszym boku. Każdy pasek nawijam na foremkę w kształcie tuby. Jeśli nie posiadasz foremki, możesz użyć bloku technicznego do jej wykonania. Później zabezpieczamy je papierem aluminiowym i folią do pieczenia. Tak przygotowane rurki posypuję cukrem i smaruję roztrzepanym jajkiem. Piekę w temperaturze 220 stopni C przez 12-15 minut. Formę wyjmuję z piekarnika, gdy jest jeszcze gorąca. Po ostudzeniu wypełniam ulubionym kremem.
-----
Czas przygotowania: 10 minut
Czas gotowania: 15 minut
Całkowity czas: 25 minut
Liczba porcji: Dwadzieścia sztuk