Najnowsze artykuły

Chrupiące roladki z tortilli

Opis przepisu Chrupiące tortille to świetna przekąska na imprezę. Idealne na Nowy Rok, imprezę domową, urodziny czy imieniny. Raz...

Czytaj Więcej
Sernik nowojorski
14 lutego 2024
Ciasteczka na święta
10 lutego 2024
Ciasteczka maślane
10 lutego 2024

Proste rurki do napełniania

Poziom trudności: Łatwy

Pyszne, chrupiące i ekspresowe rurki z kremem. Przygotowanie tych wypieków zajmuje zaledwie kilka minut, ale radość jaka towarzyszy ich jedzeniu jest trudna do opisania.

Oznacz mnie na Instagramie, jeśli wypróbujesz ten przepis

Składniki:

  • 1 op ciasta francuskiego
  • cukier trzcinowy
  • jajko

Przygotowanie:

Ciasto francuskie kroję na cienkie paski po krótszym boku. Każdy pasek nawijam na foremkę w kształcie tuby. Jeśli nie posiadasz foremki, możesz użyć bloku technicznego do jej wykonania. Później zabezpieczamy je papierem aluminiowym i folią do pieczenia. Tak przygotowane rurki posypuję cukrem i smaruję roztrzepanym jajkiem. Piekę w temperaturze 220 stopni C przez 12-15 minut. Formę wyjmuję z piekarnika, gdy jest jeszcze gorąca. Po ostudzeniu wypełniam ulubionym kremem.

-----

Czas przygotowania: 10 minut
Czas gotowania: 15 minut
Całkowity czas: 25 minut
Liczba porcji: Dwadzieścia sztuk