Sushi, choć dla wielu jest synonimem japońskiej kuchni, ma niezwykle bogatą i ciekawą historię. Pierwsze wzmianki o fermentowanym ryżu i rybach pochodzą...
Czytaj WięcejParówki z ciasta francuskiego nadziewane camembertem
Poziom trudności: Łatwy
Słone przekąski idealnie nadają się do ciasta francuskiego. Wiele takich przepisów można znaleźć TUTAJ.
Ja przygotowałam pyszną przekąskę z wykorzystaniem parówek i camemberta. Z pewnością będzie pyszna.
Oznacz mnie na Instagramie, jeśli wypróbujesz ten przepis
Składniki:
- 1 opakowanie "puff pasty
- 6 parówek
- jajko
- ser grana padano
- ser camembert
Sposób przygotowania:
Parówki owijam ciastem francuskim, a następnie kroję na mniejsze kawałki. Na blasze do pieczenia układam camembert, a na środku układam parówki. Na wierzchu ciasta posypuję starty ser - grana padano. Piekę przez 15-20 min w 220degC, regulując temperaturę w górę i w dół. Po upieczeniu ostrożnie odcinam wierzch sera.
---
Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 20 minut
Czas całkowity: 30 minut
Ilość porcji: 3-5 porcji