Najnowsze artykuły

Co jest potrzebne do zrobienia sushi?

Sushi, choć dla wielu jest synonimem japońskiej kuchni, ma niezwykle bogatą i ciekawą historię. Pierwsze wzmianki o fermentowanym ryżu i rybach pochodzą...

Czytaj Więcej

Parówki z ciasta francuskiego nadziewane camembertem

Poziom trudności: Łatwy

Słone przekąski idealnie nadają się do ciasta francuskiego. Wiele takich przepisów można znaleźć TUTAJ.

Ja przygotowałam pyszną przekąskę z wykorzystaniem parówek i camemberta. Z pewnością będzie pyszna.

Oznacz mnie na Instagramie, jeśli wypróbujesz ten przepis

Składniki:

  • 1 opakowanie "puff pasty
  • 6 parówek
  • jajko
  • ser grana padano
  • ser camembert

Sposób przygotowania:

Parówki owijam ciastem francuskim, a następnie kroję na mniejsze kawałki. Na blasze do pieczenia układam camembert, a na środku układam parówki. Na wierzchu ciasta posypuję starty ser - grana padano. Piekę przez 15-20 min w 220degC, regulując temperaturę w górę i w dół. Po upieczeniu ostrożnie odcinam wierzch sera.

---
Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 20 minut
Czas całkowity: 30 minut
Ilość porcji: 3-5 porcji