Najnowsze artykuły

Chrupiące roladki z tortilli

Opis przepisu Chrupiące tortille to świetna przekąska na imprezę. Idealne na Nowy Rok, imprezę domową, urodziny czy imieniny. Raz...

Czytaj Więcej
Sernik nowojorski
14 lutego 2024
Ciasteczka na święta
10 lutego 2024
Ciasteczka maślane
10 lutego 2024

Chrupiące roladki z tortilli

Opis przepisu

Chrupiące tortille to świetna przekąska na imprezę. Idealne na Nowy Rok, imprezę domową, urodziny czy imieniny. Raz, dwa, gotowe!

Roladki z tortilli

Te roladki z tortilli są łatwe do zrobienia. Ich przygotowanie zajmuje około 10 minut, a następnie należy je schłodzić przez godzinę. Można je przygotować dzień przed przyjęciem, a następnie pokroić w plastry i ułożyć na desce, ozdobnym talerzu lub półmisku. Chrupkość pochodzi z chipsów z mielonej papryki i nachos.

Gorąco polecam spróbować!

Przepis na: Chrupiące roladki z tortilli

Składniki:

  • Opakowanie 2 tortilli
  • 6 plastrów szynki drobiowej
  • 2 miękkie sery, takie jak serek ziołowy (typu Almette, 150 g).
  • 4 garście roszponki lub rukoli
  • Suszone pomidory, 2 łyżki stołowe

Również:

  • Małe wykałaczki
  • 2 łyżki puszystego serka ziołowego
  • 2 garście nachos lub chipsów, np. paprykowych

E-mail

Kopia

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push();

Zobacz także:

Chrupiące roladki z tortilli - przepis krok po kroku:

Krok 1

Chrupiące bułeczki tortilla można przygotować z tortilli pełnoziarnistej lub pszennej. Tortille pełnoziarniste można kupić w każdym supermarkecie, w tym w Lidlu, Biedronce i Carrefourze. ).

W tym poście przygotowałam dwie tortille, które pokroiłam na mniejsze części. Jeśli chcesz więcej, po prostu zwiększ ilość składników.

Krok 2

Rozłóż grubszą warstwę (np. serek ziołowy lub śmietankowy. Równomiernie ułożyć szynkę (użyłam 3 plasterków na tortillę), roszponkę (użyłam 2 garści na tortillę) i suszonego pomidora (1 czubata łyżka stołowa).

Jeśli chcesz zapobiec rozpadaniu się bułek podczas krojenia, lekko posmaruj wierzch serem.

Krok 3

Zawiń każdą tortillę szczelnie w folię spożywczą. Wstawić do lodówki na co najmniej godzinę (można np. na całą noc).

Krok 4

Wyjmujemy tortillę z folii spożywczej. Na zewnątrz rozprowadzamy cienką warstwę sera dookoła.

Użyj rąk, tłuczka lub blendera ręcznego, aby zmiażdżyć nachos lub chipsy paprykowe. Przełóż chipsy paprykowe lub nachos na talerz do serwowania. Zanurz roladę w chipsach z obu stron.

Pokrój na cienkie plasterki i nabij je na wykałaczki. Gotowe!

Planujesz przyjęcie, domówkę lub szukasz podobnych przepisów? Odwiedź mój obszerny post Przekąski na SYLWEST, aby znaleźć ponad 20 pysznych pomysłów na sałatki, bułki lub przekąski z ciasta francuskiego.