Najnowsze artykuły

Chrupiące roladki z tortilli

Opis przepisu Chrupiące tortille to świetna przekąska na imprezę. Idealne na Nowy Rok, imprezę domową, urodziny czy imieniny. Raz...

Czytaj Więcej
Sernik nowojorski
14 lutego 2024
Ciasteczka na święta
10 lutego 2024
Ciasteczka maślane
10 lutego 2024

Sernik-brownie z wiśniami

Brownie to bogate w czekoladę ciasto wywodzące się z kuchni amerykańskiej. Uwielbiane jest przez wielu miłośników czekolady i wypieków. Słynie z intensywnego czekoladowego smaku i wilgotnego, gęstego, lepkiego ciasta.

Nasz przepis na brownie pokochają wszyscy miłośnicy słodkich wypieków.

Brownie to łatwe i szybkie do wykonania ciasto. Jest szybkie i łatwe w wykonaniu, dzięki czemu stanowi świetny dodatek do popołudniowej herbaty lub kawy na spontaniczne spotkanie.

Jako deser po obiedzie, w gronie przyjaciół i rodziny. W pieczeniu brownie mogą uczestniczyć Twoje dzieci. Będą zachwycone mogąc pomóc Ci połamać czekoladowe batoniki i wymieszać ze sobą ciasto.

Możesz zrobić brownies, wprowadzając modyfikacje do przepisu

Możesz zrobić je bez glutenu, bez nabiału lub bez jaj. Dzięki temu ulubione ciasto można łatwo dostosować do różnych diet.

Sernik-brownie z wiśniami to połączenie idealnie zaparzonych smaków. Bogaty czekoladowy smak i kremowa konsystencja sera łączą się z bogactwem czekoladowej konsystencji ciasta. Na koniec całość zwieńczona jest wiśniami. Sernikowe brownie jest lżejsze w smaku dzięki klasycznemu słodko-kwaśnemu połączeniu. Nawet osoby, które nie przepadają za słodyczami, zachwycą się jego delikatną słodyczą i subtelnymi kwaśnymi smakami. Będzie ono uwielbiane przez wszystkich.

Sernikowe brownie z wiśniami to wariacja na temat klasycznego brownie. Wiśnie możesz zastąpić malinami, jagodami lub borówkami. Biały ser możesz zastąpić tofu do części sernikowej, nie tracąc przy tym wyjątkowości i smaku swojego ciasta. Jeśli uwielbiasz sernik lub brownies, powinieneś wypróbować ten przepis.

Brownie pozwala na eksperymentowanie z różnymi smakami. Oznacza to, że ciasto nigdy nie będzie nudne, a Ty za każdym razem zaskoczysz swoją rodzinę i przyjaciół nowymi i niespodziewanymi połączeniami smaków. Możesz również sprawdzić nasze inne przepisy na klasyczne, zdrowe lub pyszne brownies.

Instrukcja krok po kroku dla przepisu na sernik-brownie z wiśniami

Składniki dla 9 porcji

  • Masło 200 g kostka masła
  • Gorzka czekolada 300 3 tab.
  • Jajka 4 szt. 4 jajka klasy M
  • Cukier 250 1 szklanka i 5 łyżeczek
  • Typ 500 100 g 4/5 filiżanki lub 16 łyżeczek
  • Proszek do pieczenia 1 50g 1/2 łyżeczki
  • Twaróg chudy 500 2 kostki sera
  • Pudding (proszek g opakowanie
  • Mrożone wiśnie 125 g

Przelicz liczbę porcji

Zagotować wodę w żeliwnym garnku. Na wierzchu umieść szklaną miskę. Połamać czekoladę na małe kostki. Do czekolady dodaj 200 g masła. Wyłączyć gaz, gdy woda w garnku się zagotuje. Umieść miskę na garnku i wyłącz gaz. Niech się gotuje przez około 2 do 3 minut.

W dużej misce połącz 1 szklankę cukru, mąkę, 3 jajka i proszek do pieczenia. Dodaj roztopioną czekoladę i masło. Użyj miksera, trzepaczki lub drewnianej łyżki, aby dobrze wymieszać masę.

Ser można zmielić, przetrzeć przez sito lub zmiksować w robocie kuchennym. Można dodać pozostały cukier, opakowanie budyniu i jajko. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.

Na blasze do pieczenia wyłożyć papierem pergaminowym foremkę o wymiarach 22x14 cm. Do foremki wlać połowę masy czekoladowej. Następnie wylej na wierzch masę serową. Umieść wiśnie w foremce, a następnie wlej pozostałą masę czekoladową. Piec przez 35-40 minut w temperaturze 175°F.