Najnowsze artykuły

Chrupiące roladki z tortilli

Opis przepisu Chrupiące tortille to świetna przekąska na imprezę. Idealne na Nowy Rok, imprezę domową, urodziny czy imieniny. Raz...

Czytaj Więcej
Sernik nowojorski
14 lutego 2024
Ciasteczka na święta
10 lutego 2024
Ciasteczka maślane
10 lutego 2024

Kwadraty z warzywami z rosołu

Easy

Zrób najbardziej kolorowe naleśniki z warzyw. Naleśniki możesz zrobić z warzywami, które zostały ugotowane w zupie lub bulionie. ?

Jeśli zrobisz ten przepis, proszę oznacz mnie na Instagramie

Składniki:

  • 100g brokułów
  • 85 g marchewki
  • 100g selera korzeniowego
  • 40 g pietruszki
  • 1 jajko
  • 30g bułki tartej
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g cebuli
  • 5 g oleju
  • sól, pieprz, płatki chili, sos sojowy

Sposób przygotowania:

Cebulę kroję na małe kawałki i podsmażam na oliwie z oliwek, aż nabierze złotego koloru. Po usmażeniu cebuli dodaję czosnek. Podsmażoną cebulę przekładam na talerz. Do przygotowania moich naleśników użyłam warzyw w bulionie. Do rozdrobnienia warzyw używam widelca. Następnie dodaję jajka, żółtko, cebulę i premiks. Następnie dodaję bułkę tartą. Dobrze mieszam i pozwalam bułce wchłonąć płyn przez kilka chwil. Następnie formuję placki za pomocą łyżki na blasze do pieczenia. Piekę w temperaturze 200°C przez 20 minut, opiekając na wysokiej lub niskiej temperaturze przez 20 minut. Podaję z ulubionym sosem.

---

Czas przygotowania: 15 minut
Czas pieczenia: 20 minut
Czas całkowity: 25 minut
Wielkość porcji: 6 sztuk