Najnowsze artykuły

Co jest potrzebne do zrobienia sushi?

Sushi, choć dla wielu jest synonimem japońskiej kuchni, ma niezwykle bogatą i ciekawą historię. Pierwsze wzmianki o fermentowanym ryżu i rybach pochodzą...

Czytaj Więcej

Szybkie zamknięcie

Easy

Dziś dzielę się prostym przepisem na ogórki małosolne, które można zrobić w zaledwie kilka godzin ????. Można je zrobić dziś w południe, a wieczorem będą gotowe na obiad.

Można je przygotować w torebce Ziploc lub w pudełku śniadaniowym.

Jeśli zrobisz ten przepis, proszę oznacz mnie na Instagramie

Składniki:

  • Ogórki gruntowe - 0,5 kg
  • 3 ząbki czosnku
  • Kawałek chrzanu lub koperku
  • 15 g soli

Sposób przygotowania:

Ogórki umyłam, a następnie obcięłam ich końce z obu stron. Ogórki wkładam do woreczka strunowego, dodaję chrzan, ząbki czosnku, sól i przekrojone na pół ogórki. Szczelnie zamknęłam woreczek i dobrze wymieszałam. Pozwoliłam woreczkowi posiedzieć w temperaturze pokojowej przez 3 godziny. Co około 1 godzinę mieszam zawartość woreczka. Po tym czasie wkładam woreczek do lodówki na 3-4 godziny.
W ciągu kilku godzin będą gotowe. Są pyszne, lekko chrupiące i można je szybko przygotować.

---
Czas przygotowania: 10 minut
Czas oczekiwania: 6 h
Czas całkowity: 6 godzin 10 minut
Wielkość porcji:4 porcje