Sushi, choć dla wielu jest synonimem japońskiej kuchni, ma niezwykle bogatą i ciekawą historię. Pierwsze wzmianki o fermentowanym ryżu i rybach pochodzą...
Czytaj WięcejSzybkie zamknięcie
Easy
Dziś dzielę się prostym przepisem na ogórki małosolne, które można zrobić w zaledwie kilka godzin ????. Można je zrobić dziś w południe, a wieczorem będą gotowe na obiad.
Można je przygotować w torebce Ziploc lub w pudełku śniadaniowym.
Jeśli zrobisz ten przepis, proszę oznacz mnie na Instagramie
Składniki:
- Ogórki gruntowe - 0,5 kg
- 3 ząbki czosnku
- Kawałek chrzanu lub koperku
- 15 g soli
Sposób przygotowania:
Ogórki umyłam, a następnie obcięłam ich końce z obu stron. Ogórki wkładam do woreczka strunowego, dodaję chrzan, ząbki czosnku, sól i przekrojone na pół ogórki. Szczelnie zamknęłam woreczek i dobrze wymieszałam. Pozwoliłam woreczkowi posiedzieć w temperaturze pokojowej przez 3 godziny. Co około 1 godzinę mieszam zawartość woreczka. Po tym czasie wkładam woreczek do lodówki na 3-4 godziny.
W ciągu kilku godzin będą gotowe. Są pyszne, lekko chrupiące i można je szybko przygotować.
---
Czas przygotowania: 10 minut
Czas oczekiwania: 6 h
Czas całkowity: 6 godzin 10 minut
Wielkość porcji:4 porcje