Opis przepisu Chrupiące tortille to świetna przekąska na imprezę. Idealne na Nowy Rok, imprezę domową, urodziny czy imieniny. Raz...
Czytaj WięcejSzybkie zamknięcie
Easy
Dziś dzielę się prostym przepisem na ogórki małosolne, które można zrobić w zaledwie kilka godzin ????. Można je zrobić dziś w południe, a wieczorem będą gotowe na obiad.
Można je przygotować w torebce Ziploc lub w pudełku śniadaniowym.
Jeśli zrobisz ten przepis, proszę oznacz mnie na Instagramie
Składniki:
- Ogórki gruntowe - 0,5 kg
- 3 ząbki czosnku
- Kawałek chrzanu lub koperku
- 15 g soli
Sposób przygotowania:
Ogórki umyłam, a następnie obcięłam ich końce z obu stron. Ogórki wkładam do woreczka strunowego, dodaję chrzan, ząbki czosnku, sól i przekrojone na pół ogórki. Szczelnie zamknęłam woreczek i dobrze wymieszałam. Pozwoliłam woreczkowi posiedzieć w temperaturze pokojowej przez 3 godziny. Co około 1 godzinę mieszam zawartość woreczka. Po tym czasie wkładam woreczek do lodówki na 3-4 godziny.
W ciągu kilku godzin będą gotowe. Są pyszne, lekko chrupiące i można je szybko przygotować.
---
Czas przygotowania: 10 minut
Czas oczekiwania: 6 h
Czas całkowity: 6 godzin 10 minut
Wielkość porcji:4 porcje