Opis przepisu Chrupiące tortille to świetna przekąska na imprezę. Idealne na Nowy Rok, imprezę domową, urodziny czy imieniny. Raz...
Czytaj WięcejZapiekanka Canneloni
Poziom trudności: Łatwy
Lubisz zapiekanki makaronowe? Dzisiaj zrobiłam pyszne cannelloni wypełnione mięsem i warzywami.Oznacz mnie na Instagramie, jeśli wypróbujesz ten przepis
Składniki:
- 400 g mielonej wołowiny
- 120 g sera mozzarella
- 400 g passaty pomidorowej
- 10 g oleju
- 8 rurek makaronu Cannelloni
- Sól, pieprz, bazylia
- łyżeczka cukru
Przygotowanie:
Do mięsa dodaję 100 g passaty i smażę na oleju. Smażę całość, aż płyn odparuje. Następnie przekładam mięso na talerz do ostygnięcia. Pozostałą passatę doprawiam solą, pieprzem i bazylią. Wlewam połowę passaty do naczynia żaroodpornego. Mięso mielone wkładam do rękawa cukierniczego i nadziewam nim makaron. Układam makaron na sosie, a następnie polewam pozostałą passatą. Posypuję startym serem i zapiekam przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
---
Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 30minut
Całkowity czas: 45 minut
Liczba porcji 2 porcje