Najnowsze artykuły

Chrupiące roladki z tortilli

Opis przepisu Chrupiące tortille to świetna przekąska na imprezę. Idealne na Nowy Rok, imprezę domową, urodziny czy imieniny. Raz...

Czytaj Więcej
Sernik nowojorski
14 lutego 2024
Ciasteczka na święta
10 lutego 2024
Ciasteczka maślane
10 lutego 2024

Zapiekanka Canneloni

Poziom trudności: Łatwy

Lubisz zapiekanki makaronowe? Dzisiaj zrobiłam pyszne cannelloni wypełnione mięsem i warzywami.

Oznacz mnie na Instagramie, jeśli wypróbujesz ten przepis

Składniki:

  • 400 g mielonej wołowiny
  • 120 g sera mozzarella
  • 400 g passaty pomidorowej
  • 10 g oleju
  • 8 rurek makaronu Cannelloni
  • Sól, pieprz, bazylia
  • łyżeczka cukru

Przygotowanie:

Do mięsa dodaję 100 g passaty i smażę na oleju. Smażę całość, aż płyn odparuje. Następnie przekładam mięso na talerz do ostygnięcia. Pozostałą passatę doprawiam solą, pieprzem i bazylią. Wlewam połowę passaty do naczynia żaroodpornego. Mięso mielone wkładam do rękawa cukierniczego i nadziewam nim makaron. Układam makaron na sosie, a następnie polewam pozostałą passatą. Posypuję startym serem i zapiekam przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.

---

Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 30minut
Całkowity czas: 45 minut
Liczba porcji 2 porcje