Najnowsze artykuły

Chrupiące roladki z tortilli

Opis przepisu Chrupiące tortille to świetna przekąska na imprezę. Idealne na Nowy Rok, imprezę domową, urodziny czy imieniny. Raz...

Czytaj Więcej
Sernik nowojorski
14 lutego 2024
Ciasteczka na święta
10 lutego 2024
Ciasteczka maślane
10 lutego 2024

Sos serowy

Poziom trudności: Łatwy

Pyszny, ciągnący się sos serowy. Idealny do fondue, natchos i jako sos do maczania chrupiących warzyw.

Oznacz mnie na Instagramie, jeśli wypróbujesz ten przepis

Składniki:

  • 250 g sera cheddar
  • 150 g mleka
  • 25 g śmietanki 30%
  • Skrobia ziemniaczana, 1 łyżeczka

Przygotowanie:

Wrzucam rozdrobniony cheddar, mleko i śmietanę do garnka. Często mieszam topiąc ser na małym ogniu. Gdy ser się rozpuści, dodaję do niego skrobię rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody. Używam sosu w mój ulubiony sposób.
Warto podawać sos w podgrzanym naczyniu.

---

Czas gotowania: 10 min