Opis przepisu Chrupiące tortille to świetna przekąska na imprezę. Idealne na Nowy Rok, imprezę domową, urodziny czy imieniny. Raz...
Czytaj WięcejSos serowy
Poziom trudności: Łatwy
Pyszny, ciągnący się sos serowy. Idealny do fondue, natchos i jako sos do maczania chrupiących warzyw.
Oznacz mnie na Instagramie, jeśli wypróbujesz ten przepis
Składniki:
- 250 g sera cheddar
- 150 g mleka
- 25 g śmietanki 30%
- Skrobia ziemniaczana, 1 łyżeczka
Przygotowanie:
Wrzucam rozdrobniony cheddar, mleko i śmietanę do garnka. Często mieszam topiąc ser na małym ogniu. Gdy ser się rozpuści, dodaję do niego skrobię rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody. Używam sosu w mój ulubiony sposób.
Warto podawać sos w podgrzanym naczyniu.
---
Czas gotowania: 10 min