Najnowsze artykuły

Chrupiące roladki z tortilli

Opis przepisu Chrupiące tortille to świetna przekąska na imprezę. Idealne na Nowy Rok, imprezę domową, urodziny czy imieniny. Raz...

Czytaj Więcej
Sernik nowojorski
14 lutego 2024
Ciasteczka na święta
10 lutego 2024
Ciasteczka maślane
10 lutego 2024

Jogurt naturalny

Jogurt naturalny ma długą historię. Jako pierwsi spożywali go starożytni Egipcjanie. Ten przysmak powstał około czterech tysięcy lat temu. Jogurt naturalny został wprowadzony do krajów śródziemnomorskich przez starożytny Egipt. Do czasu przejęcia produkcji przez Hiszpanów, na...

Ser ricotta

Jest to miękka, niedojrzała mozzarella z podpuszczką, wytwarzana we Włoszech przy użyciu serwatki pozostałej po produkcji podpuszczkowych serów...

Czytaj Więcej

Soda oczyszczona

Soda oczyszczona (węglan sodu) to alkaliczny, rozpuszczalny w wodzie biały proszek. Soda oczyszczona może być mieszana z kwasem, aby wytworzyć...

Czytaj Więcej

Sernik nowojorski

Serniki nowojorskie są pyszne i kremowe. Smakuje i czuje się niesamowicie, gdy jest pieczony w kąpieli...

Chrupiące roladki z tortilli

Opis przepisu Chrupiące tortille to świetna przekąska na imprezę. Idealne na Nowy Rok...

Ciasteczka maślane

Opis przepisu Domowe ciasteczka maślane smakują wyśmienicie i są kruche. Są również wykonane z tanich składników, które mam w domu. Można je wykorzystać jako słodki poczęstunek do kawy lub na rodzinną uroczystość. Można je przekładać gęstym...

Gorczyca

Biblijne przypowieści opowiadają historię musztardy, co świadczy o długiej i bogatej historii tej przyprawy. Z drugiej strony, musztarda została po...

Czytaj Więcej

Shakshuka

Opis przepisu Shakshuka to sycące i pyszne śniadanie. Zdrowe, pożywne i pyszne. Znika w mgnieniu oka z patelni. To danie, ze swoim...

Czytaj Więcej

Śmietana

Produkt ten powstaje poprzez dodanie czystych kultur bakterii Lactobacillus do zakwaszonej śmietany. Śmietana jest następnie pasteryzowana w temperaturze 85° Celsjusza oraz poddawana homogenizacji i sterylizacji. Śmietana jest materiałem bazowym dla wielu produktów mlecznych. W...