Opis przepisu Chrupiące tortille to świetna przekąska na imprezę. Idealne na Nowy Rok, imprezę domową, urodziny czy imieniny. Raz...
Czytaj WięcejJogurt naturalny ma długą historię. Jako pierwsi spożywali go starożytni Egipcjanie. Ten przysmak powstał około czterech tysięcy lat temu. Jogurt naturalny został wprowadzony do krajów śródziemnomorskich przez starożytny Egipt. Do czasu przejęcia produkcji przez Hiszpanów, na...
Jest to miękka, niedojrzała mozzarella z podpuszczką, wytwarzana we Włoszech przy użyciu serwatki pozostałej po produkcji podpuszczkowych serów...
Czytaj WięcejSoda oczyszczona (węglan sodu) to alkaliczny, rozpuszczalny w wodzie biały proszek. Soda oczyszczona może być mieszana z kwasem, aby wytworzyć...
Czytaj WięcejSerniki nowojorskie są pyszne i kremowe. Smakuje i czuje się niesamowicie, gdy jest pieczony w kąpieli...
Opis przepisu Chrupiące tortille to świetna przekąska na imprezę. Idealne na Nowy Rok...
Opis przepisu Domowe ciasteczka maślane smakują wyśmienicie i są kruche. Są również wykonane z tanich składników, które mam w domu. Można je wykorzystać jako słodki poczęstunek do kawy lub na rodzinną uroczystość. Można je przekładać gęstym...
Biblijne przypowieści opowiadają historię musztardy, co świadczy o długiej i bogatej historii tej przyprawy. Z drugiej strony, musztarda została po...
Czytaj WięcejOpis przepisu Shakshuka to sycące i pyszne śniadanie. Zdrowe, pożywne i pyszne. Znika w mgnieniu oka z patelni. To danie, ze swoim...
Czytaj WięcejProdukt ten powstaje poprzez dodanie czystych kultur bakterii Lactobacillus do zakwaszonej śmietany. Śmietana jest następnie pasteryzowana w temperaturze 85° Celsjusza oraz poddawana homogenizacji i sterylizacji. Śmietana jest materiałem bazowym dla wielu produktów mlecznych. W...